Oberhausen staat bekend om haar mooie kerstmarkt! In Oberhausen er met Kerstmis niet een maar er zijn meerdere kerstmarkten. De kerstmarkten vinden plaats in het centrum van de stad Oberhausen. Er is een heel mooi sprookjesbos en winterlandschap.

Kerstmarkt van het winkelcentrum Centro

kerstmarkt oberhausen centro duitsland
Deze kerstmarkt is wat commerciele en vindt plaats in het gigantisch winkelcentrum buiten de stad. Deze kerstmarkt is met ongeveer 150 houten hutten een van de grootste kerstmarkten in het Ruhrgebied. Er is niet alleen zoete en hartige gerechten, maar ook veel van de ambachten. Zodat is er onder andere een glasblazer en een houtbewerker.
oberhausen winkelcentrum duitsland
kerstmarkt centro

De zingende kerstman

In het weekend treed de zingende kerstman op!

Kerstmarkt op de oude Markt

De oude markt in Oberhausen wordt omgebouwd tot een geweldige traditionele kerstmarkt. In de zogenaamde "Oberhausener Weihnachtswald" staan marktkramen en hoge dennenbomen. Je voelt je als in een echt bos! Ze zijn allemaal prachtig verlicht met kerstlampjes. Er zijn schilderachtige huisjes een historische draaimolen en een treintje voor de kinderen. Bij sommige kraampjes is er nog echt traditioneel vakmanschap. Zo is er bijvoorbeeld nog een echte smid aanwezig.

Wat is er te eten?

Net als de andere kerstmarkten in Duitsland zijn er ook in Oberhausen tijdens de kerstmarkt aardappel pannenkoeken en worst met boerenbrood. Verder worden en ook champignons gepoft en zijn er kraampjes met zoete pannenkoeken. Ook de Gluhwein is een aanrader. Glühwein en andere drankjes worden geserveerd aan rustieke houten tafels in het midden van het dennenbos.
weihnachtsmarkt oberhausen
kerstshoppen

De beste kerstmarkt hotels in Oberhausen?

kerstmarkt hotels oberhausen
Op zoek naar een mooi hotel nabij de kerstmarkt van Oberhausen.
Een aantal hotels hebben fantastische kerstarrangementen.
Welke aanbieding kies jij?
Trivago maakte een overzicht met alle aanbieders en acties. Vergelijk zelf!
Bekijk de hotels in Oberhausen